Spring naar inhoud

Zit jij gevangen in een gouden kooi?

Je hebt een vaste baan, je hebt best leuke collega’s, een mooi salaris, voldoende uitdaging. Al met al een prima baan, op papier. Want diep van binnen roept er een stemmetje: “is dit het nou?” Dan zou het zomaar eens kunnen dat jij gevangen zit in de gouden kooi. Gevangen in wat je hebt, terwijl je eigenlijk wat anders verlangt. Herkenbaar? Lees dan snel verder.

In de gouden kooi

Zelf heb ik meerdere jaren doorgebracht in de gouden kooi. Ik maakte een mooie en snelle carrière, mijn salaris groeide elk jaar behoorlijk door bijna elk jaar een schaal omhoog te gaan. Uitdaging had ik ook voldoende, telkens weer een nieuwe, nog moeilijkere klus. Alleen maar dingen moeten van mezelf en zo maar doorgaan. Als ik de klus dan af had, kwam altijd dat innerlijke stemmetje langs: “Is dit het nou?” of: “Heb ik hier nou zo hard voor gewerkt?”. Hard werken en veel verdienen was mijn maatstaf geworden, terwijl ik er eigenlijk niet meer bij stil stond of ik het ook nog leuk vond wat ik aan het doen was. En of het me wel in de richting bracht die ik uiteindelijk op wilde gaan (voor zover ik dat überhaupt wist, want daar nam ik eigenlijk ook geen tijd voor).

Voor mij eindigde dat in een harde les: burn-out. Ik had nergens meer energie voor en kon niet anders dan me ziek melden. Een langdurig proces, waarvan ik nog steeds de gevolgen ervaar als ik niet goed op mezelf let.

Wat zijn jouw ervaringen? Waar worstel jij mee?

Volgende week geef ik je graag een aantal tips hoe je je jezelf kunt losmaken uit de gouden kooi. Van jou hoor ik graag waarin jij je herkent en waar jij mee worstelt.

Ik hoor graag van je!

Groeten,

Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *