Spring naar inhoud

Ontsnap uit de gouden kooi, tip 3

Afgelopen weken schreef ik een blog met de vraag of jij gevangen zit in de gouden kooi. Als jij gevangen zit in de gouden kooi herken je ongetwijfeld dat stemmetje dat tegen jou zegt: ‘is dit het nou?’, ondanks je vaste contract, mooie salaris, leuke collega’s en goede carrièreperspectieven. En dus blijf je maar zitten, omdat je het in vergelijking met anderen eigenlijk heel goed voor elkaar hebt. Maar wat als dat stemmetje sterker wordt en je vaker denkt dat je wel wat anders wilt? Vervolgens schreef ik een blog met de eerste tip om te ontsnappen uit de gouden kooi en de tweede tip om te ontsnappen uit de gouden kooi. Deze keer de laatste tip.

 

Ontsnap tip 1: Weet je loopbaanwaarden en check of jouw baan past bij je waarden

Er zijn volgens Schein 8 verschillende loopbaanwaarden: Technisch/ functioneel, Algemeen management,Autonomie/onafhankelijkheid,Zekerheid/stabiliteit,Ondernemingsgerichte creativiteit, Dienstverlening/toewijding aan een zaak, Uitdaging en Levensstijl. Door te weten welke waarde het meest bij jou past, kan je evalueren of je je loopbaan op dit moment goed hebt ingericht. Zit je op het pad dat jou ook het meeste energie brengt, of kan je daar nog wel wat verbetering in aan brengen? Zo kan je de spijlen van jouw gouden kooi al wat flexibeler maken. De test kan je bij me opvragen op anne@fietsdialogen.nl

 

Ontsnap tip 2: Breng je talenten in kaart

Zelfkennis is de eerste stap. Wat zijn jouw talenten, waar ben jij goed in? Waar kom jij in de morgen je bed voor uit? Maak eens een lijstje van minimaal 10. Loop je hierop vast, vraag het dan eens aan je partner, familie of vrienden. Naast dat het leuk is om te horen waar zij jou goed in vinden, kan het ook een eye-opener voor jezelf zijn. Want vaak is een talent zo normaal, dat je het niet eens meer beseft.

 

Ontsnap tip 3: Ontdek jouw persoonlijkheid door MBTI

De MBTI, Meyers Briggs Type Indicator, is een vragenlijst, over psychologische types, die ontworpen is door Meyers en Briggs om de theorie van de Zwitserse psychiater Carl G. Jung (1875-1961) toegankelijk en bruikbaar te maken. De MBTI helpt je sterke punten te identificeren. Katharine Cook Briggs (1875-1968) en haar dochter Isabel Briggs-Meyer (1897-1980) waren gedisciplineerde en enthousiaste waarnemers en bestudeerden de theorie van Jung. Na 50 jaar is de huidige MBTI veruit het meest gebruikte instrument ter wereld voor het begrijpen van normale persoonlijkheidsverschillen. De MBTI duidt de verschillen tussen mensen aan. Deze verschillen worden gemeten op vier gebieden:
– Extraversion (E)- Introversion (I). Een ieder van ons kan functioneren in de buitenwereld van mensen, activiteiten en dingen en in de binnenwereld van ideeën, gedachten en fantasie. Echter, de meeste mensen hebben de voorkeur voor het één of het ander, en krijgen hun energie meer van het één dan van het ander.
– Sensing (S) – Intuition (N). De “Sensing” voorkeur verwijst er naar dat we via onze vijf zintuigen waarnemen, de feiten en concrete details. De “Intuition” voorkeur verwijst naar de mogelijkheden, implicaties en betekenissen ingegeven door de zintuiglijke data. Een ieder heeft de capaciteiten om beide soorten van informatie te genereren en gebruiken, maar het cruciale onderscheid is welke soort data we het meeste vertrouwen en waar we het meeste op afgaan.
– Thinking (T) – Feeling (F). Thinking (T) en Feeling (F) verwijzen naar onze voorkeuren hoe we beslissingen nemen. “Thinkers” nemen hun beslissingen op een rationele, logische, onpartijdige manier, gebaseerd op wat zij geloven wat eerlijk en correct is door voorgeschreven regels van gedrag. “Feelers” nemen hun beslissingen op individuele basis, op een subjectieve manier op wat zij geloven goed is binnen hun eigen waarde systeem. Een ieder heeft de capaciteiten om op beide manieren beslissingen te nemen, maar de meeste van ons vertrouwen meer op één van de twee voorkeuren.
– Judging (J) – Perceiving (P). “Judging” of “Perceiving” is gewoonlijk de manier waarop we met de buitenwereld omgaan.”Judgers” houden van plannen, organiseren, voorbereid zijn, beslissingen nemen, en voltooien dingen op tijd. Zij komen snel in actie. “Perceivers” besteden meer tijd aan het opnemen van informatie, flexibel en open blijven voor nieuwe ervaringen. Zij stellen beoordelen, evalueren en beslissingen nemen uit.

Veel mensen houden er niet van om zichzelf of anderen in een hokje te plaatsen. Zie de MBTI niet als een hokje, maar als informatie om jezelf beter te leren kennen én te begrijpen waarom je soms moeite hebt met gedrag van een ander. Vraag de test bij mij op via anne@anne-mos.nl of zoek op internet een zelftest op. Ik ben benieuwd naar je ontdekkingen!

Aan de slag?!

Waarschijnlijk heb je wel eens over je talenten en loopbaanwaarden nagedacht. Maar heb je er ook al tijd voor gemaakt om het eens in kaart te brengen en er vervolgens actief mee aan de slag te gaan in je loopbaan? Coaching kan je hierbij helpen als stok achter de deur. Ik zou het leuk vinden je binnenkort te ontmoeten! Plan je gratis resultaatsessie nu meteen.

Groet,

Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *