Spring naar inhoud

Hoeveel tijd zit jij achter je computer?

In mijn blog van deze week ga ik in op buiten zijn en de effecten daarvan op je gezondheid en op je gevoel. Wil jij ook meer buiten komen en tegelijkertijd ook jezelf de rust gunnen om naar buiten te gaan? Lees dan snel verder.

Uit onderzoek van CBS blijkt dat werknemers tussen de 25 en 35 jaar gemiddeld 4,6 uur per dag achter de computer zitten. Als ik dat vergelijk met mijn eigen ervaring lijkt me dat nog weinig, omdat je door het nieuwe werken je laptop overal mee naar toe neemt, ook naar vergaderingen en overleggen. En hoeveel tijd kijk je daarnaast nog naar je telefoon? Hmm… Alles bij elkaar opgeteld is dat toch behoorlijk wat. Hoe voel jij je daar eigenlijk bij? Sta je daar wel eens bij stil? Ik merk dat ik ook ongemerkt veel meer achter mijn computer zit dan ik bedacht had toen ik voor mezelf begon. En daar voel ik me eigenlijk wel gefrustreerd over omdat het niet aansluit bij mijn visie. Dus: tijd voor verandering, ik ga vaker naar buiten!

Drie redenen om meer naar buiten te gaan

Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken om meer naar buiten te gaan. Maar deze redenen helpen mij om nu toch elke dag even naar buiten te gaan.

  1. Je kan beter werken als je inspanning afwisselt met ontspanning. Stel dat je nu begonnen bent met meer singletasken. Dan werk je veel meer gefocust dan je eerst deed. Ontspanning is dan extra belangrijk. Ga je dan even naar buiten, dan sla je twee vliegen in een klap!
  2. Je creativiteit neemt toe als je in beweging bent en meer sport.
  3. Op dit moment is het herfst en ik hoorde laatst dat er een stofje in de lucht is (waarvan ik de naam helaas niet heb onthouden) dat erg goed werkt op je immuunsysteem. Zo kan je extra weerstand opbouwen voor de winter en dat kunnen we allemaal wel gebruiken.

Waar ga jij mee beginnen?

Ik ga nog vaker singletask momenten inplannen, afgewisseld met naar buiten gaan. Op Facebook zal ik je laten weten of het me lukt. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *