Spring naar inhoud

Ervaringen

Coachtrajecten ervaringen

Timo Stegeman

Ik had vóór het coachingstraject moeite met collega’s of klanten die anders tegen dingen aankeken dan ikzelf en die ik niet kon overtuigen van mijn visie. Ik kan vrij stellig zijn, dus dat resulteerde wel eens in een conflict.

 Ik vond het erg fijn om met Anne samen te werken. Haar manier van coachen werkte voor mij heel erg goed. Het was een balans tussen verkenning & verdieping middels gesprek, en het maken van echte stappen door het stellen van concrete doelen met oefeningen om deze te behalen.

 Ik ben, ook voor mijn omgeving, merkbaar gegroeid dankzij de coaching van Anne. Ik ben niet meer heilig overtuigd van mijn eigen visie en sta nu echt open voor wat andere te zeggen hebben. Dit maakt het samenwerken niet alleen prettiger, ook maken we veel mooiere dingen omdat er simpelweg betere ideeën ontstaan door het samen te doen.  Aan de dingen die ik heb geleerd om hier te komen (goed luisteren, geweldloos communiceren en meer inzicht in mijn eigen waarden) heb ik overigens óók buiten kantoortijden heel erg veel.

 Bij coaching geldt naar mijn ervaring de regel “je krijgt eruit wat je erin stopt” vrij sterk. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, en Anne wist mij bij elke sessie te inspireren om serieus aan de slag te gaan met wat we hadden besproken. Juist daarom heb ik zoveel stappen weten te zetten en is het resultaat daar.

 

Merel Schoenmakers

Voor de coaching kon ik moeilijk omgaan met de stress die ik op dat moment ervaarde. Ik ben perfectionistisch en wilde alles goed afronden. Anne hielp mij om alles rustig op een rijtje te zetten. Tijdens de coaching werd ik weer rustig en zelfs op momenten dat het niet lukte, mocht ik haar bellen.

Door de coaching kan ik nu de stress meer overzien. Ik geef elke taak een cijfer en tijd. Dit hielp mij in de drukke periode.

Ik kan anderen die veel stress ervaren en dit niet meer voor zichzelf op een rijtje kunnen zetten de coaching zeker aanraden!

 

Jeanette Penninga

Anne kan goed en rustig luisteren en heeft snel een beeld van wat er speelt en weet de juiste vragen te stellen, zodat jezelf ook helder krijgt waar je precies staat en wat er nu te doen valt. Ze vraagt goed door en en kan goed structureren. In de gesprekken die ik met Anne had, was me altijd snel duidelijk waar ik op dat moment stond en wat er gedaan moest worden om weer een stapje verder te komen, terwijl ik dat voor die tijd niet zo helder had. Ik vind het wel knap dat Anne dat snel doorheeft en de juiste vragen weet te stellen. Dit resulteerde voor mij in erg constructieve gesprekken.

 

Gemma Adelaar

Anne heeft mij begeleid tijdens een coachingstraject in 2016/2017. In eerste instantie trok het actieve element van samen fietsen mij erg aan: en dit bleek ook goed te werken voor mij. Ik kreeg dan snel mijn hoofd leeg, kreeg weer energie en je voert toch andere gesprekken dan soms face to face. Daarnaast heeft Anne een scherpe kijk op zaken. Ze weet goed tot de kern door te dringen en hier vervolgens nuttige en passende oefeningen bij te zoeken. Ook heeft ze een goed luisterend oor.

VRAAG NU JOUW GRATIS RESULTAATSESSIE AAN!

Anoniem, man

Ik heb de sessies prettig en nuttig gevonden. Je weet situaties goed in te schatten, stelt de juiste vragen en geeft inzicht in mijn gedrag en opvattingen (en de mogelijke consequenties daarvan). Hoewel het resultaat, naar mijn idee, enigszins gematigd is, ben ik positief over het traject als geheel. Het was voor mij persoonlijk ook een hectische tijd, waarin ik toch onvoldoende tijd en rust heb genomen om alles er uit te halen. Echter, met de dingen die ik geleerd heb, kan ik ook in de toekomst nog aan de slag.

Anoniem, man

Ik kwam bij Anne omdat ik moeilijk feedback kon ontvangen, ik ervoer het al nel als kritiek. We zijn bijna elke sessie een stuk gaan lopen en dat deed mij erg goed. Anne heeft mij in kleine stappen geholpen en als afsluiting hadden we gezamenlijk een heel open gesprek met mijn werkgever, wat me erg goed heeft gedaan. Toen is ook nog eens duidelijk uitgesproken dat wat zij tegen me zeggen geen kritiek is, maar feedback. Sindsdien zit ik veel beter op mijn plaats.

Dina Tuinhof

Ik ben naar Anne gestapt omdat ik nieuw werk zocht en nog niet wist wat en onzeker was over mijn sterke punten. Anne heeft me geholpen om een en ander op een rijtje te krijgen door gebruik te maken van feedback van mensen om me heen en tests die ik al eerder had gedaan. Ze luistert goed en doet suggesties, waardoor ik dankzij deze coaching mijn doelen een stuk duidelijker ben gaan zien. Het waren nuttige en aangename sessies!

Dorien Broekhoven

"Anne brengt rust en dat is erg prettig bij een druk persoon als ik. Juist doordat Anne het accent legt op grenzen stellen en work-life balance klopte dit als een bus voor mij. Ik weet dat het anders moet, en ja ik weet ook hoe, maar waarom doe ik het dan niet? Samen gingen we op verkenning. Anne geeft subtiel richting en is kritisch op het juiste moment. Ze confronteert en heeft mij prettig uitgedaagd. Vooraf had ik (als resultaatgericht persoon) doelen gesteld en die zijn gewoon allemaal gehaald! Daar stond ik echt van te kijken. De afgelopen 2/3 maanden ben ik subtiel gegroeid, met als belangrijkste resultaat geen trucjes maar een mindsetverandering die beklijft!"

Erik Visser

Ik heb de gesprekken als zeer prettig (en soms een beetje confronterend) ervaren. Anne heeft mij middels haar vragen en af en toe een klein speldenprikje continu aan het denken gezet en laten inzien dat de sleutel voor een belangrijk deel bij mijzelf ligt. Toen dat kwartje gevallen was heeft ze de omslag gemaakt naar de vraag wat ik (anders) zou kunnen doen.

VRAAG NU JOUW GRATIS RESULTAATSESSIE AAN!

 

Ernesto Oostra

"Nadat ik mijn baan had verloren, had ik moeite om er achter te komen wat ik belangrijk vind in het leven. Ik wist niet meer hoe ik hier concreet achter moest komen. Ik had moeite om gedachten hierbij om te zetten in daden. Daarom wilde ik met Anne werken. Haar coaching bood uitkomst! Gedurende twee maanden heb ik een coachtraject gevolgd bij Anne. Dit traject heb ik als zeer prettig en zeer nuttig ervaren. Anne gaf me de ruimte in mijn gedachtegangen om tot de kern van de coachvraag te komen, maar stuurde hierna ook goed aan om van daaruit tot concrete, werkbare gedachten te komen. Deze gedachten hielpen mij dan om de hindernissen die ik had aan te pakken. Ik ervoer de coaching als zeer prettig en nuttig. Er werd een ruimte gecreëerd waarin de gedachtegang en het uiten daarvan centraal stond, zonder afleidingen en externe druk. Ook het niet-belerende karakter van de sessies droeg bij aan het gevoel dat deze inzichten ook bij mij hoorden, dat ik hun eigenaar ben. Ze hebben dan veel meer potentie om actie te veroorzaken dan passief-opgedane inzichten. Ook positioneerde Anne zich als reflectie op de inzichten en de uitspraken die hierover door mij gedaan werden. Zo hield Anne het kader beperkt om te voorkomen dat de inzichten verwaaiden als de gedachtestroom niet op zou houden. Dit hielp heel erg om het blijvende karakter van de verandering in gedachtepatronen te behouden. Daar ben ik het meest blij om. Ik heb niet alleen gefilosofeerd over de oorzaken van bepaald gedrag die mij hinderen, maar ben nu ook geactiveerd om tot daden te komen! Je krijgt echt het idee dat jijzelf je hindernissen verovert en de wereld aankan! Dit inzien en het ervaren, dát is de verdienste van Anne."

Rémon van de Kamp

"Anne heeft mij enorm geholpen mijn innerlijke rust (terug) te vinden, met alle (positieve) gevolgen van dien. Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel dan voor de coaching!
De coaching door Anne vond heel ik prettig. Rustig, niet opdringerig, maar echt samen verkennen naar wat er precies aan de hand is en hoe dat op te lossen zou zijn.
De doelen die ik mezelf gesteld heb, heb ik allemaal gehaald.
Ik heb de coaching sessies niet op de fiets gedaan, maar ik weet zeker dat dat ook heel prettig zou zijn.
Mocht ik in de toekomst weer coaching nodig hebben zou ik zeker weer naar Anne gaan!"

Arjan van Spengen

"Ik wilde met Anne werken omdat ik op mijn werk regelmatig conflictsituaties had, waardoor ik vaak boos en gefrustreerd naar huis ging. Ik wilde leren hoe ik op een goede manier met mijn collega's een discussie kan voeren, waarbij de verstandhouding goed blijft. Door de coaching is veranderd dat ik nu op een betere manier gesprekken kan voeren met mijn collega's, of op tijd kan stoppen als ik merk dat het een vervelende wending neemt. Dan kom ik er later weer op terug. De coaching van Anne daarin vond ik erg prettig, omdat zij me heeft helpen ontdekken waar de pijnpunten zaten en welke invloed ik zelf op de situatie heb. Het meest blij ben ik nu dat ik meer regie heb en met meer plezier naar mijn werk ga."

VRAAG NU JOUW GRATIS RESULTAATSESSIE AAN!

Over Anne's werkwijze

Erica Rijnsburger

"Anne is iemand die heel goed kan kijken hoe en waar ze iemand verder kan helpen. Met haar heldere blik en haar sensitiviteit voelt ze precies aan waar iemand zich bevindt en van daaruit gaat ze aan de slag met je leervraag op een manier die heel vertrouwd en dichtbij aanvoelt."

Claudia van het Kaar

"Anne is ijzersterk in het aanbrengen van structuur. Zij is glashelder en stelt de juiste vragen op het juiste moment, en geeft waardevolle ondersteuning. En zij heeft het talent om zich niet te veel met de oplossing te bemoeien, maar biedt juist de ruimte om de oplossing uit jezelf te laten komen."

Losse sessie ervaringen

Yvonne van der Rijt

"Ik heb Anne in het gesprek als rustig en prettig ervaren. Ik voelde geen belemmeringen bij het vertellen van mijn verhaal. Anne stelt op het juiste moment de goede vraag, waardoor richting wordt gegeven. Hiermee heb ik inzicht gekregen in het doel dat ik wil behalen."

Eveline Diepeveen

"Anne heeft een rustige en doelgerichte aanpak. Vooral het nadenken in stilte in de frisse buitenlucht spreekt mij erg aan. Ook weet ze de vinger op de juiste plek te leggen".

VRAAG NU JOUW GRATIS RESULTAATSESSIE AAN!