Spring naar inhoud

Stop met tijd besteden aan energievreters

Op een gemiddelde dag maak ik me druk over van alles: wat zal ik vandaag weer eens aandoen, hoe zal mijn blog deze keer ontvangen worden, heb ik me wel voldoende voorbereid voor mijn aankomende afspraak, hoe zal het coachgesprek van vandaag verlopen, wat gebeurt er rondom de vluchtelingenproblematiek tot wat zullen we vanavond eten. En dat is nog maar een fractie van de gedachtes op 1 dag. Herkenbaar? En wil je meer invloed op die gedachtes, die in sommige gevallen energievreters zijn? Lees dan verder.

Cirkel van invloed en betrokkenheid (Covey)

Aan sommige zaken waar ik me druk over maak, en ongetwijfeld jij ook, kan ik helemaal niks veranderen. Covey noemt dit de cirkel van betrokkenheid. Maar binnen de cirkel van betrokkenheid, heb je ook een cirkel van invloed.

Anne Mos
Energievreters

Als mijn cirkel van betrokkenheid veel groter is dan mijn cirkel van invloed, dus wanneer ik me druk maak over veel zaken waaraan ik niets kan veranderen, zal ik me op den duur boos, gefrustreerd of wie weet zelfs ziek gaan voelen. Mijn energie loopt helemaal weg! En daardoor zal mijn cirkel van invloed alleen maar kleiner worden…

Tips om geen tijd aan energievreters te besteden

Er zijn twee manieren om ervoor te zorgen dat de cirkel van invloed de cirkel van betrokkenheid meer gaat overlappen en je minder tijd kwijt bent aan energievreters.

  1. Vergroot je cirkel van invloed

Dat kan door datgene waarvan je last hebt aan te pakken, of door je overtuigingskracht en sociale vaardigheden in te zetten om andere mensen tot verandering te bewegen.

  1. Wanneer dat niet lukt, kan je je cirkel van betrokkenheid verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld een baan kiezen in een organisatie die meer bij je past, of je werkwijze veranderen.

Net als de slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’, geldt dat voor persoonlijke ontwikkeling ook. Besteed je energie aan wat jij kan doen, in plaats van het veranderen van de wereld.

Wat zijn mijn eigen ervaringen met de cirkel van invloed en betrokkenheid?

In het begin van mijn loopbaan, als management trainee, maakte ik me enorm druk over of het management wel nagedacht had over hoe ze het traineeship gingen vormgeven. Wij moesten over drie jaar manager zijn, maar hoe dat dan mogelijk was, werd me niet duidelijk. Ik maakte me erg druk over hoe ‘ze’ dat voor elkaar gingen krijgen. In een coachgesprek wees mijn coach me op mijn houding. Wat kon ik er zelf aan doen om die duidelijkheid te krijgen? Wat maakte dat ik ging afwachten tot ‘ze’ het uitgevogeld hadden? Ai, dat was even een confronterend moment! Nadat de woorden op me ingewerkt waren, ben ik een gesprek aangegaan met de trainee coördinator. Zo kreeg ik zelf weer invloed op iets wat naar mijn idee eerst bij de ander lag.

Helpt dit je verder?

Ik hoop dat deze blog je inzicht heeft gegeven dat je zelf invloed hebt op je energie en je persoonlijke ontwikkeling. Waar kan jij nog aan werken? Ik hoor het graag in de reacties!

Ben je benieuwd of jouw vraagstuk geschikt is voor coaching? Plan dan een gratis resultaatsessie in of neem contact op. Ik help je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *