Spring naar inhoud

Hoe zet jij je doorzettingsvermogen in

Deze week een korte blog over mijn eigen proces. Ik ben een doorzetter. Als ik toezeg dat ik elke week een blog schrijf, dan doe ik dat ook. Want: ‘afspraak is afspraak’. Toch ben ik nu aan het experimenteren om mijn doorzettingsvermogen op een andere manier in te zetten. Hoe? Lees snel verder.

Positieve en negatieve kanten van doorzetten

Doorzetten heeft mij veel opgeleverd. Leuke dingen als een mooie carrière, fietsen naar Santiago, het lopen van een 8km-wedstrijd en prachtige dingen zien op onze reizen. Maar het heeft me veel gekost en kost me nog steeds soms te veel. Zoals pijn. Fysieke pijn zoals pijn in mijn nek/ schouders / knieën /…. En mentaal: stress en dingen moeten van mezelf. Ik groei en ontwikkel elke dag. Ik leer steeds beter mijn grenzen kennen en zeg vaker nee. Ik zet moeten steeds vaker om in willen. En toch, het is nog niet genoeg.

Doorzettingsvermogen anders inzetten

Een jaar geleden had ik gedacht nu al veel meer te kunnen dan ik nu kan. Ik volg nu een pijnrevalidatie-traject, om beter en anders om te leren gaan met mijn pijn. Zodat ik mijn patronen beter kan herkennen en nieuw gedrag aan kan leren. Want er is nog hoop: ik kan van mijn pijn afkomen. Maar daarvoor zal ik mijn doorzettingsvermogen anders in moeten leren zetten. Niet om door te gaan en ‘toch nog even dit af te maken’, maar om op tijd pauze te nemen. Na elke 2 uur bijv 20 minuten rust. Op bed. Zonder prikkels.

De komende twee weken heb ik met mezelf afgesproken dat ik me richt op mijn revalidatietraject en het afronden van mijn coachopleiding. En de rest beperk ik tot een minimum. Ik ben heel benieuwd hoe ik me dan ga voelen. Ook ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Hoe zet jij je doorzettingsvermogen in en levert het je op wat je wil?

Veel succes deze week!
Groetjes, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *