Spring naar inhoud

Moeiteloos je doel bereiken

Stel je eens voor dat jij je doelen moeiteloos weet te bereiken.... En niet alleen dat, hoe zou het voor je zijn als je je doel bereikt hebt? Hoe zou je je dan voelen? Het is nu tijd voor jou om de beslissing te nemen om je doelen te gaan verwezenlijken. Lees het stappenplan in mijn blog en "gaan met die banaan"!

Soms kon ik wel eens jaloers zijn op mensen om me heen die schijnbaar moeiteloos hun doelen lijken te bereiken. "Waarom zij wel en ik niet?" dacht ik dan. Terwijl anderen waarschijnlijk weer van mij vonden dat juist ik mijn doelen zo goed wist te bereiken, bijvoorbeeld op het gebied van geregeld promotie maken. Inmiddels weet ik wat voor mij werkt: niet meer dan twee (kleine) doelen per week. Daar zit dan ook al de eerste tip in verborgen: focus je op je doel! Zonder focus zal je je doel waarschijnlijk niet bereiken. Als je nou eens bij jezelf nagaat welke doelen je hebt, hoe zit het dan met jouw focus daarop? Welke doelen zijn echt belangrijk voor je? Volg mijn stappenplan en merk maar eens op hoe anders het is!

Doel fietsdialogen

Het stappenplan is als volgt:

 1. Weet wat je doel is

  Ja dat klinkt nogal als een open deur, maar het SMART maken van je doel heeft toch echt wel zin. Want hoe weet je anders waar je naar toe moet werken? En behalve dat je je doel SMART maakt, hoe voel je je dan als je je doel bereikt hebt? Is het ook echt een droom van je om dit doel te bereiken?

 2. Onderneem direct een kleine actie

  Wat is een kleine stap die je vandaag al kan zetten richting jouw doel? Door meteen een actie te ondernemen zet je het proces van je doel bereiken in gang en komt het bereiken van je doel al weer dichterbij.

 3. Merk het positieve resultaat van je actie op

  Wat is er veranderd nu je al een kleine stap hebt gezet? Voel je je bijvoorbeeld al anders doordat je doel nu in gang is gezet?

 4. Als je niet dichter bij je doel komt; verander dan je aanpak

  Dit is een van de belangrijkste stappen. Want je kan wel blijven hangen in hetzelfde blijven doen, maar ja, dan krijg je over het algemeen ook hetzelfde. Dus onderzoek wat de manieren zijn om je doel te bereiken. Het is niets voor niets dat er 'meerdere wegen naar Rome leiden'. Geef dus ook niet op als je niet meteen je doel bereikt, want als het echt belangrijk voor je is vind je ongetwijfeld een andere manier om je doelen te bereiken.

Het is nu tijd voor jou om de beslissing te nemen om je doelen te gaan verwezenlijken. Met welk doel ga jij aan de slag de komende tijd en wat is je eerste stap? Laat hieronder een bericht achter en als je er niet uitkomt, stel jezelf dan gerust de vraag wat ik voor je zou kunnen betekenen en neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *